Дъжд над 40 литра на квадратен метър, паднали дървета, наводнени

...
 Дъжд над 40 литра на квадратен метър, паднали дървета, наводнени
Коментари Харесай

„Колите бяха до фаровете във вода“: Пораженията от голямата буря снощи

 

Дъжд над 40 литра на квадратен метър, паднали дървета, наводнени изби и реки, излезли от коритата си. Така изглеждаше картината в столицата нощес, след бурята и изобилните превалявания и градушки тук-там. В столичния квартал „ Манастирски ливади “ реката е преляла и излязла от коритото си. Водата е минала през двора на жилищна постройка и е заляла паркинга на прилежащата.

Част от притежателите на колите са съумели да изтеглят от паркинга колите си. Тепърва ще се открива обаче дали има нанесени вреди по колите, които са останали на място.

Има наранени и гаражни порти, част от тях са счупени. Отводняването на подземния паркинг в същата постройка продължи близо 17 часа.

 Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Утрото след бурята: Какви са вредите? 3 мин. Утрото след бурята: Какви са вредите?  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на 1 мин. Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на " Струма " (СНИМКИ)  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Утрото след бурята: Какви са вредите? 3 мин. Утрото след бурята: Какви са вредите?  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на 1 мин. Преди притежател да разбере, че колата му я няма: Хванаха автокрадец на " Струма " (СНИМКИ)

„ Отгоре съвсем преля. Всички тръби бяха залети. Колите бяха до фаровете във вода. В блоковете като влезете мирише на кал, защото всички изби бяха цялостни с вода “, споделя Сахаг Хулиян, един от живеещите в постройката.

Счупени прозорци на коли, паднали дървета и наводнени приземни етажи

Снимка: bTV

„ Не знам по какъв начин ще се оправим най-после с тази цялата обстановка “, споделя Маргарит Ковачев.

230 са подадените сигнали след бурята. Майка и дете са били евакуирани.

„ 45 бяха сериозните сигнали, които обработихме. Като 2 от тях са излизане на река на Околовръстен път, което застрашаваше придвижването там да се блокира. Нашият екип реализира евакуация на майка с дете в квартал „ Враждебна “, в която се застрашаваше реката да влезе в къщата и да наводни къщата и гаража “, споделя Красимир Димитров, шеф на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Не са установени изгаряния по тялото му, оповестяват лекарите в болничното заведение, където е настанен

В Младост 1 гръмотевица падна до 30-годишен мъж. Той е под наблюдаване в болница Св. Анна и през днешния ден ще бъде изписан без пострадвания.

Силен дъжд и в Ловешко - 64 литра на квадратен метър паднаха над Рибарица. Река излезе от коритото си и заля дворове на къщи. Към момента обстановката там е овладяна и работата по почистване продължава.

Снимка: bTV

Продължи да четеш  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР